Ga naar de inhoud

Made by Fabs

Lijntekening
op maat

INFORMATIE

Wil je een lijntekening laten maken van een foto of verschillende foto’s laten samenvoegen tot één realitsiche compositie?
Dan ben je bij Made by Fabs aan het goede adres. 
Lees hieronder meer informatie over de werkwijze en de mogelijkheden.

Mogelijkheden

Laat een prachtige, handgetekende lijntekeningen maken van jouw speciale momenten, gebaseerd op foto’s. Van familieportretten tot geboortekaarten, trouwkaarten en logo’s, elk stuk is uniek en persoonlijk. Illustraties van Made by Fabs zijn perfect als bijzonder cadeau voor jezelf of een ander.

Alle illustraties en producten zijn van eigen ontwerp en worden met de hand getekend op bestelling. Hierdoor kan ik altijd aanpassingen en personalisaties doorvoeren om precies aan jouw wensen te voldoen.
Het is mogelijk om één specifieke foto na te laten tekenen of verschillende foto’s samen te voegen tot één mooi realistisch portret.

Je kunt een lijntekening laten maken van en voor allerlei verschillende gelegenheden. Denk aan een origineel en uniek gezinsportret, een lijntekening van je pas geboren kindje of van de kleinkinderen als cadeau voor opa en oma. Ben je opzoek naar een bijzonder aandenken aan jouw trouwdag of huwelijksaanzoek? Of wil je een dierbare verrassen met een lijntekening van een dierbare herinnering. Alles is mogelijk!

Het is niet alleen mogelijk om losse illustraties te laten maken, maar ook unieke geboortekaartjes, trouwkaarten, uitnodigingen of noem maar op! Stuur me een berichtje via het contactformulier en vraag naar de mogelijkheden!

De illustratie kan op ieder gewenst formaat  en papiersoort worden gedrukt. 

Werkwijze

Nadat je je bestelling hebt geplaatst via de webshop en het uitwisselen van jouw wensen, ga ik voor je aan de slag. Op basis van jou input wordt jou lijntekening met de hand getekend. Binnen 2 tot 4 weken ontvang je een digitale proefdruk van jou illustratie waarna je feedback en gewenste aanpassingen kan doorgeven. 

In het ontwerpproces zitten 1 a 2 digitale proefdruk rondes, ben je nadien nog niet helemaal tevreden en wil je nog meer laten aanpassen, dan kan het zijn dat we daarvoor wat extra in rekening brengen wanneer dit veel extra tijd kost. No worries, dit gebeurt bijna nooit en we zullen dit altijd van tevoren aangeven.

Wanneer je helemaal tevreden bent met de digitale proefschets wordt jou product gedrukt en verzonden!

Waarom geen gezichtskenmerken?

Bij Made by Fabs draait alles om een unieke stijl waarin we bewust geen traditionele gezichtskenmerken zoals ogen, neus en mond tekenen. Waarom? Omdat we emotie en herinneringen willen pakken in de hele compositie. En we geloven dat herkenning schuilt in het complet plaatje; houding, kleding en haarstijl.

We horen wel regelmatig de vraag: “Kun je toch een uitzondering maken en gezichtskenmerken toevoegen?” Tuurlijk, kan dat, maar we raden het af. Onze stijl is minimalistisch, te veel details kunnen afleiden van de strakke minimalistische lijnen die we koesteren.

Daarnaast is het vangen van emoties en fijne details met enkel lijnen een echte uitdaging. Het tekenen van enkel lijnen creëert een abstracte, krachtige vibe. Maar zonder het gebruik van schaduwen en kleuren valt diepte weg in de compositie. Het gebrek aan diepte in een gezicht laat emoties en uitdrukkingen sterk vervormen, wat een vertekend beeld geeft. 

Dus laten we het liever bij wat we het beste doen: de kunst van minimalisme.

Welke foto(‘s) kan ik aanleveren?

Gelukkig is de perfecte foto niet meer nodig. Je kunt een lijntekening op maat laten maken waarbij ik diverse foto’s samenbreng tot één realistische compositie. Zo kan ik bijvoorbeeld ook in een lijntekening de mensen die helaas niet meer bij ons zijn toch samenbrengen in een mooi realistisch portret.

Ik let overigens niet op de kleur of op de (rommel op de) achtergrond. Ongewenste personen kan ik makkelijk filteren. Zolang de foto scherp genoeg is om de details van haarstijl, kleding en vooral houding goed te zien, kan ik voor jou aan de slag.

In principe zijn alle foto’s geschikt, echter is het effect van een lijntekening vaak beter als je rekening houdt met de volgende punten:

1. Kies bij voorkeur een foto van verder af. Een close-up kan te weinig detail bevatten, waardoor de illustratie “leeg” oogt.
2. Hoe scherper de foto, hoe meer details ik er uit kan halen.
3. Houding en kleding van personen is erg belangrijk, dit maakt iemand herkenbaar met slechts een paar lijnen.
4. Vermijd bij voorkeur zonnebrillen en mutsen of andere items die het gezicht belemmeren. Sjaals, handschoenen en dikke jassen kunnen de herkenbaarheid en details soms ook belemmeren.

Twijfel je tussen een aantal foto’s? Je kunt meerdere foto’s toesturen en dan kijk ik samen met jou welke het beste uitkomt.

Papiersoorten

De papierkeuze maakt jouw illustratie helemaal af. Made by Fabs biedt je keuze uit vier mooie papiersoorten van hoge kwaliteit. Elke soort heeft zijn eigen uitstraling en bepaalt zo hoe jouw illustratie er uiteindelijk uit komt te zien.

Tarieven

De prijs van een illustratie hangt af van het aantal personen/dieren/objecten. In de webshop kan je zien hoeveel een lijntekening op maat kost. Voor het ontwerpen en drukken van geboorte kaartjes, trouwkaarten, uitnodigingen of andere leuke ideeën zijn geen vaste tarieven. Laat me je ideeën weten via het contactformulier, dan mail ik je zo snel mogelijk terug.

Levertijd

De levertijd is afhankelijk van de drukte en je wensen. De actuele levertijd kan je zien wanneer je je bestelling plaatst in de webshop. Vaak is dit ergens tussen de 3 tot 6 weken*. Wacht niet te lang en bestel zo snel mogelijk want bij drukte kan het kan zijn dat er een wachtlijst is.

Wil je iets sneller in huis hebben of voor een specifieke datum?
Geef dan bij het bestellen aan dat het om een spoedbestelling gaat.
*Houd rekeningen met een langere wacht-/levertijd rond feestdagen.

Niet goed, geld terug

Je betaald vooraf door je bestelling te plaatsen in de webshop.  Je kan ten alle tijden je bestelling annuleren. Wanneer ik nog niet begonnen ben krijg je het volledige bedrag terug. Ben ik al wel begonnen met schetsen of het definitieve ontwerp dan betaal je alleen een deel van het totaalbedrag afhankelijk van hoe ver het proces is gevorderd.
Je hoeft niet bang te zijn dat het niet wordt zoals je in gedachten hebt, dat jij een mooie illustratie krijgt is het belangrijkste doel, er wordt altijd door getekend totdat je helemaal tevreden bent met het eind resultaat!

Heb je de illustratie in huis en ben je om wat voor reden dan ook helemaal niet tevreden, laat het me dan direct weten en dan kijken we samen naar een oplossing!

Voorwaarden

Op het eindproduct wordt altijd klein mijn logo of ‘Made by Fabs’ vermeld, tenzij anders afgesproken. Daarnaast zal de illustratie mijn intellectueel eigendom blijven, en heb ik dus het recht om die (of een gedeelte ervan) later nog eens te gebruiken. Omdat mijn werk tegelijkertijd mijn visitekaartje is, deel ik regelmatig foto’s van mijn werkproces en het eindresultaat op social media en in mijn portfolio. Mocht je willen voorkomen dat ik iets van ‘jouw’ product op maat deel met de rest van de wereld, geef dat dan duidelijk aan bij het bestellen, dan houd ik daar rekening mee. Natuurlijk gebruik ik zelf ook mijn gezonde verstand, en zal ik een persoonlijke poster die cadeau gedaan wordt niet in zijn volle glorie delen voordat jij hem in huis hebt. Lees hier de complete  “Algemene voorwaarden” .

Made by Fabs maakt gebruik van cookies. Klik op OK! om door te gaan op de website.  Lees meer over het cookie beleid